32% popusta na DEGUSTACIJO BELGIJSKIH PIV + PIZZA v Time Out Caffe-ju v Krškem

Ni na voljo
9,90 €
Cena Popust Prihranek
14,60 € 32% 4,70 €

Do izteka še

Kupljenih: 14

Ponudba je končana


Pogoji koriščenja

Kuponi kupljeni oziroma odobreni (pri UPN) v tekočem dnevu, so unovčljivi šele naslednji dan.

Izkoristite jih lahko v obratovalnem času TiemOut Caffe-ja, ki je od pon-čet med 06.30 in 23.00. ter pet-sob 06.30 in 24.00.

Kupon je unovčljiv do 31.05.2013.

Kupite lahko neomejeno število kuponov.

S kuponom kupljene hrane ni možno vzeti s sabo.

Kaj dobim

  • Belgijsko Pivo LEFFE BLOND 0.33 Rate Beer 86/100
  • Belgijsko Pivo ORVAL 0.33 Rate Beer 100/100
  • Belgijsko Pivo ROCHENFORT 6 0.33 Rate Beer 96/100
  • PIZZO po izbiri (klasika, domača, vražja)

Pomlad je že skoraj pred vrati in tako je tudi obarvana tokratna ponudba. V prijetnem okolju Time Out Caffe-ja boste imeli edinstveno priložnost degustirati redka belgijska piva (12 različnih vrst), varjena v belgijskih samostanih in v skladu s strogimi standardi. Na svetu obstaja namreč samo 8 pivovarn, kjer ta tip piva lahko varijo. Največja posebnost piv trapist pa je ta, da z njihovim uživanjem dejansko pomagate tudi tistim manj premožnim, saj ves zaslužek, ki ga samostani ustvarijo s prodajo le tega in ga ne porabijo za svoje skromno življenje, podelijo v dobrodelne namene. Da bo pivo lažje steklo po grlu pa vam bodo v Time Out Caffe-ju spekli še slastno pizzo, pri čemer lahko izbirate med domačo, vražjo ali klasično pizzo.

(več o pivih trapist lahko preberete na dnu strani, pod slikami Time Out Caffe-ja)

TIME OUT CAFFE je idealna izbira za počitek med nakupovanjem v okoliških trgovinskih centrih, posedanje s prijatelji ali pa za prebiranje dnevno aktualnih časopisov in revij.

Z odlično kavo (LAVAZZA), čaji (REVOLUTION TEA), vročo čokolado, naravnimi sokovi ter rogljički in toplimi sendviči vas bomo že zjutraj napolnili z energijo, potrebno za uspešen dan.

Čez dan boste lahko okusili bogato ponudbo domačih in tujih piv (Rochefort, St.Bernardus, Orval, Chimay, Leffe, La Trappe, Guinness, Duvel, Heineken, Staropramen, Carlsberg), žgane pijače: viski, konjak, vodka,... (J.Walker, Ardbeg, Jameson, Chivas, Glenlivet, Hennessy, Martell, Putinka, Beluga,...), starši pa boste lahko v miru spili kavico, saj je za otroke poskrbljeno v notranjosti lokala (otroški kotiček) in na terasi (otroška igrala).

Dan zaključite v prijetni atmosferi s kozarčkom enega izmed vrhunskih ponudnikov slovenskih vin in penin (E. Simčič, Batič, Movia, Blažič, Kerin, Kelhar, KZ Krško, Blažič, Kovačič, Istenič,...) ali cocktailom.

Time Out Caffe … ko se čas ustavi.


 

V šestih belgijskih, enem avstrijskem in enem nizozemskem samostanu, kjer trapisti varijo menda najboljše pivo na svetu, so po tehtnem premisleku pred kratkim sklenili, da ne bodo podlegli trgu. Kljub finančni krizi in visokim cenam je povpraševanja po njihovem pivu iz leta v leto več. A menihi so se kljub temu odločili, da bo njihova proizvodnja tudi v prihodnje ostala nespremenjena.

Na začetku prejšnjega stoletja je bilo v Belgiji več kot 3200 pivovarn, danes jih je manj kot sto. Na trg pošiljajo približno 500 vrst piva, a samo šest jih nosi prestižni napis »trappistenbier«, pivo trapistov. Po starodavnih receptih ga varijo menihi v belgijskih samostanih Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle in Westvleteren. K tej šesterici je treba prišteti še samostan La Trappe na Nizozemskem ter Stift Engelszell v Avstriji - in to je vse.

Trapisti so znani po tem, da govorijo le toliko, kot je nujno potrebno, prehranjujejo se bolj skromno, kozarec domačega piva pa si le privoščijo. Ponudijo ga še svojim gostom, nekaj ga tudi prodajo. Da ima lahko pivo oznako trappistenbier, ga morajo zvariti menihi v samostanu, denar od prodaje pa gre lahko le za vzdrževanje samostana in v dobrodelne namene. To velja od srede devetnajstega stoletja, ko so na trg poslali prvo steklenico te imenitne pijače, vse do danes.

Večja proizvodnja samostanskega piva bi nedvomno pomenila precejšnjo spremembo. Najeti bi morali delavce iz »zunanjega« sveta, podaljšati delovni čas, iz samostanskih varilcev piva bi se spremenili v pivovarje pod okriljem samostanov. Zdaj je proizvodnja piva v njih precej majhna, saj ga vsi skupaj zvarijo manj kot milijon hektolitrov na leto. Za primerjavo naj povemo, da sta samo slovenski pivovarni lani prodali več kot dva milijona hektolitrov hmeljevega napitka (pri čemer bi poznavalci takoj dodali, da je vsakršna primerjava slovenskega piva s trappistenbierom nemogoča, če ne kar žaljiva za pivo, ki prihaja iz samostanov).

Več prodanega piva bi po drugi strani pomenilo tudi več denarja za obnovo samostanov in za dobrodelne namene, vendar bi morali po mnenju samostanskih predstojnikov za to plačati previsoko ceno. Trappistenbier bo tako tudi v prihodnje ostala prav takšna pijača, kakršno poznajo njeni odjemalci. Varili jo bodo zgolj menihi, prodajali jo bodo kot doslej, brez privilegiranih kupcev.

Tako kot so se odločili trapisti v belgijski opatiji Sint Sixtus že pred tremi leti, ko so njihovo pivo Westvleteren 12 na spletnem portalu ljubiteljev piva izbrali za najboljše na svetu. Pivo, ki ga tu varijo od leta 1837, prodajajo samo v samostanu, 30 menihov pa ga na leto lahko zvari le približno 5000 hektolitrov. Po razglasitvi se je povpraševanje tako povečalo, da je z zunanjim svetom komuniciral le še glas na telefonskem odzivniku, ki je ljubiteljem piva sporočal, da je pijače zmanjkalo.

OPOZORILO:  "Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Podjetje

TIME OUT, GOSTINSTVO IN ORGANIZACIJA, JANEZ RAČIČ s.p.

Telefon: 041 590 381

Ulica 11. novembra 54
Leskovec pri Krškem 8273¸
Slovenia
Spletna stran
Ulica 11. novembra 54
Leskovec pri Krškem 8273¸
Slovenia
Prikaži večji zemljevid